Inlägg

Månadsrapport september

Bild
September månad slutar med ett ganska rejält minus för portföljen samtidigt som jämförelseindex landar på ett litet plus. Trist utveckling. Men - som någon skrev - vad gör det om 20 år? Portföljen är långsiktig och några hack här och där är att vänta.

Månadsutveckling
Men nog om tråkigheter, låt oss se hur portföljen har presterat under september!

Portföljen är ned med -2,02% vilket är mycket sämre än jämförelseindexet som går upp +0,26%. Portföljen ligger faktiskt på minus under hela månaden. Det är inte en jätterolig utveckling, men det är det långa loppet som gäller. Man har dessutom blivit väldigt bortskämd med framgångsrika månader tidigare under året. Ska man vara sådär optimistisk så det bara sprudlar om en, så kan jag ju faktiskt fylla på med fler aktier till ett lägre pris nu. ☺️

För att få ett grepp på hur det ser ut över hela året så kan vi zooma ut:

Totalt har portföljen under året gått upp 15,86%. Det är en nedgång sedan ATH på runt cirka 18%. Förra månaden skrev jag någo…

Lön, sparande och sparkvot - september

Bild
September flög förbi och aktiviteten på bloggen har varit näst intill obefintlig. Som tur är så är sparandet definitivt inte lika obefintlig!Det har varit flera ovanliga utgifter under månaden och samtidigt flera roligheter med resor och utgångar. Samtliga av dessa har varit en mindre smäll för sparkvoten, men jag har verkligen också försökt att upprätthålla målet om att ha minst 50% varje månad i sparande av den disponibla inkomsten.Lönen blev lägre än vanligt och landade på 24.955 kr efter att skatten har dragits. Varför lönen har varit lägre, vet jag faktiskt inte. Jag har bett personal att utreda vad som hänt och förväntar mig en upprättelse till nästa lön. Utdelningarna för månaden har efter skatt landat på 200,53 kr. Dessa räknas inte in i sparkvoten, men redovisas tillsammans i grafen nedan för att illustrera portföljens kassaflöde under månaden.

Vi kikar på en tabell för helåret, klicka på bilden för en större text:Sparkvoten landade på 52% för månaden vilket är mindre än b…

Veckans transaktioner - v36 & 37

Bild
Bloggen kanske har somnat in de senaste veckorna, men mina aktiviteter på börsen fortgår. Inte mycket händer, det är sant - men ett par inköp har skett under september månad hittills. Dessutom har en utdelning trillat.


Två inköp har skett, bägge i amerikanska bolag och det är bolag som delar ut februari, maj, augusti och november. Som ni kanske minns från tidigare inlägg hör även AT&T till dessa månader som kvartalsutdelare. Jag jobbar på att få ihop minst 500 kr i utdelning varje månad utspritt på hela året.

Detta får såklart inte trumfa iden om att köpa kvalitetsbolag, utan jag har stark tilltro till dessa bolag - annars hade jag inte shoppat loss här.

Totala inköp under månadens första två veckor uppgår till totalt 6.339 kr, dessutom har en utdelning från Marine Harvest trillat in under månaden. Denna ser ut så här före att källskatten har dragits:


Denna gick till att fylla på General Mills tillsammans med min vanliga veckopeng på cirka 3.000 kr.

Kommande vecka och veckan därp…

Månadsrapport Augusti

Bild
Ännu en månad har passerat och nu är det andra månaden på raken som min portfölj inte hänger med index! Det är inte så jättekonstigt, då min portfölj drog iväg så väldigt mycket från index tidigare under året och ett par innehav som rusade har fallit tillbaka lite under sommaren. Ingen ko på isen än med andra ord.

Månadsutveckling
Men nog om det, låt oss se hur portföljen har presterat under augusti!

Portföljen är upp med 1,81% vilket är något lägre än jämförelseindexet på 2,67%. Det är inte kul att hamna under index, men det är det långa loppet som gäller. Man har dessutom blivit väldigt bortskämd med framgångsrika månader tidigare under året och det är kul att se att börsen i helhet har tagit fart, det är många härliga tillrop på Twitter! (Vilket fantastiskt Community finanstwitter är).

Ett månadsresultat på 1,81% är heller inte fy skam, det är en tillväxt i årstakt på hela 24%!

För att få ett grepp på hur det ser ut över hela året så kan vi zooma ut:

Utvecklingen är stark och jag ä…

Lön, sparande och sparkvot - augusti

Bild
Ännu en månad har kommit och gått. Även denna innehöll, tack och lov, en lön! Denna har jag satt sprätt på lite i förväg genom att dela upp inköpen under augusti månad på veckovisa transaktioner.

Det har verkligen varit en utmaning att upprätthålla disciplinen och inte spendera allt på en gång. Däremot spenderade jag så pass tidigare under månaden att jag fick hålla tillbaka lite den sista veckan på månaden - vilket gör att jag redan idag kan presentera månadens sparkvot!Lönen blev en normallön och landade på 26.285 kr efter att skatten har dragits. Det har gett ett väldigt bra utrymme att spendera pengarna på önskade innehav. Utdelningarna för månaden har efter skatt landat på 92,42 kr. Dessa räknas inte in i sparkvoten, men redovisas tillsammans i grafen nedan för att illustrera portföljens kassaflöde under månaden.

Vi kikar på en tabell för helåret, klicka på bilden för en större text:


Sparkvoten landade på starka 54% för månaden vilket är i linje med budgeterade 54%, men under å…

Annons

Senaste inlägg från läsvärda bloggar

Vill du ha med din blog på listan? Hör av dig till c@casette.se - eller lämna en kommentar i något inlägg