Lägesuppdatering januari 2019

Tiden rullar på och så gör även mina investeringar. Portföljen klättrar under januari upp över 250.000kr efter endast 13 månaders sparande och de förväntande utdelningarna täcker nu en månadsutgift.

Det är dags för mig att presentera en liten lägesuppdatering och se över portföljens nyckeldata.


Portföljen har hunnit växa till sig rejält och den tar stora steg framåt. Jag hoppas att den en dag ska dela ut tillräckligt med pengar för att den ska göra mig ekonomiskt fri!

Idag är den förväntade utdelningen för 2019 drygt 11.400 kr. Det är ungefär en tusenlapp mer än vad jag gör av med på en månad, så man kan väl säga att jag är en tolftedel ekonomiskt fri tack vare portföljen.

Denna frihet kan öka på två sätt; 1: antingen genom att öka direktavkastningen genom att placera mer koncentrerat i den typen av aktier. 2: eller genom att öka portföljvärdet med fortsatt investeringar samt återinvesteringar i aktier som förväntas öka utdelningar.

Jag vet vilket alternativ jag föredrar, men det fungerar även bra att blanda!Jag meddelade häromdagen på Twitter att portföljen har nått ytterligare ett delmål då den växte över 250.000kr. Det är helt otroligt vad fort det har gått och jag är verkligen stolt över framgångarna i sparandet. Det hade inte varit möjligt utan all inspiration man får från alla finansbloggar och Twitter!

För den nyfikne kan man kika på portföljen i detalj nedan, klicka på bilden för en större bild.Ett nytt innehav har tillkommit sedan senaste inlägget; Atria. Det är ett finskt bolag som sysslar med mat, kända märken är exempelvis Sibylla, Lithells och Lönneberga. Korvarna smakar extra gott när man vet att pengarna når portföljen!

I övrigt så köpte jag 20st Verizon i samband med lönen, dessutom fortsätter månadssparandet i sju stycken fonder där 100 kr dras per automatik varje dag.

Casette

Kommentarer

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Casette.

   Kul att se din progress mot frihet!. Gillar dina investeringar och de är inspirerande till framtida inköp!

   mvh
   myntaren

   Radera
  2. Tack själv Myntaren!

   Jag har hämtat inspiration även från dig. Bla fick jag upp ögonen för AT&T efter dina inlägg :)

   Radera
 2. Asså vilken snabb resa. En kvarts miljon på drygt ett år!
  Bra jobbat.

  Ska bli kul om det fortsätter i samma tempo eller tom går fortare nu.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack pb! Det har gått galet fort.

   Lite förhandsinfo; Det är förändringar på gång som gör att jag förmodligen kommer kunna öka på tempot en aningen. Mer om det kommer senare :)

   Radera
 3. Riktigt spännande, att nå 250 000 på ett år är starkt arbetat.

  Nu har du en fin grund och en del utdelningar att återinvestera. Håller du tempot kommer detta gå väldigt snabbt!

  Mvh

  SvaraRadera
 4. Imponerande snabbt din portfölj har vuxit. Tänk vad målmedvetet sparande och tiden kan göra underverk för portföljen. Spännande att höra dina planer på att öka värdet ännu snabbare.

  Mvh VER

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg

Lön, sparande och sparkvot - juli

Lön, sparande och sparkvot - Oktober

Senaste inlägg från läsvärda bloggar

Vill du ha med din blog på listan? Hör av dig till c@casette.se - eller lämna en kommentar i något inlägg