Uppdatering av portfölj

Jag är minst sagt något seg på det här med att uppdatera bloggen, men det har också en naturlig förklaring - bear with me! Jag hoppas på lite omväxlingar framöver, men just nu är det full fart på framåt och lite tid över till annat.

Det är hög tid att uppdatera portföljen och visa på vad som har hänt i den. Portföljen startade i samband med senaste nyåret - därav namnet Nyårsportföljen. Otroligt mycket har hänt under året och alla mål har nåtts upp.

Portföljen har vuxit från en tjuvstart på cirka 7.000 kr till 232.000 kr, varav belåningen uppgår till cirka 18.000 kr. Utdelningarna har uppgått till 5.700 kr och minst en fördubbling är att vänta nästa år.

Per 2018-12-04

Jag räknar på att fonderna har en utdelning om 4 % (enligt den berömda regeln) och portföljens direktavkastning når därför upp till 4,66 %! Det är en nivå jag är mycket nöjd med, det är så den bör se ut över tid.

Portföljen har 32 st härliga innehav varav 7 st är fonder med inriktning på globala aktier samt småbolag på flera kontinenter. Övriga är stabila och vinstdrivande bolag som har en stabil utdelning.

Sett till utdelningar utifrån dagens läge så ser de ut så här:

Utdelningskalender

Det innebär att om jag inte investerar en enda krona till och om bolagen inte förändrar sina utdelningar så kommer jag att för varje år för resten av mitt liv ha utdelningar som uppgår till dryga 10.500 kr. Det är en ganska så schysst sidoinkomst må jag säga!

Ovan antagen är ändock väldigt godtyckliga då jag planerar att fortsätta trycka in pengar till portföljen och hoppas på att bolagen kan öka sina vinster samt utdelningar vilket tillsammans kommer att öka på portföljens utdelningar.

Om man vill nörda ner sig ännu hur portföljen är fördelad kan man kika på följande pajgrafer:

Portföljfördelning

Ganska så bra riskspridning, om jag själv får säga så.

Geografisk fördelning

En spridning som även går att finna geografiskt sett. Sverige står för dryga 50 % och dess andel ska ner något. Detta sker till fördel för USA som ska öka något.

Jag ser fram mot fler uppdateringar, men det är som sagt mycket som sker just nu. Kommentera gärna era synpunkter på portföljen!

Casette

Kommentarer

Populära inlägg

Lägesuppdatering januari 2019

Lön, sparande och sparkvot - juli

Lön, sparande och sparkvot - Oktober

Senaste inlägg från läsvärda bloggar

Vill du ha med din blog på listan? Hör av dig till c@casette.se - eller lämna en kommentar i något inlägg