Lön, sparande och sparkvot - Oktober

Ännu en månad går till historieböckerna och det är dags att vi analyserar portföljens kassaflöde för oktober! Mycket action utlovas.
Oktober har varit en månad med full fart på jobbet och förkylning, vilket är en hemskt kombination. Dagarna har mest gått åt till att just jobba och sen åka hem för att sova. Fördelen med det hela är ju att man inte har tid - eller snarare inte orkar - spendera så mycket pengar.

Däremot har jag haft tillräckligt med energi för att flytta konsumtionen från idag till i framtiden genom att investera den för ett framtida kassaflöde!

Lönen blev efter förra månadens konstigheter normal och landade på 26.072 kr efter att skatten har dragits. Utdelningarna för månaden var få och blev endast 17,49 kr. Jag sålde också av General Electric från portföljen vilket skapade ett flöde 1.643 kr. Dessa räknas inte in i sparkvoten, men redovisas tillsammans i grafen nedan för att illustrera portföljens kassaflöde under månaden.

Vi kikar på en tabell för helåret, klicka på bilden för en större text:

Sparkvot


Sparkvoten landade på 66 % för månaden vilket är väldigt mycket mer än än budgeterade 54% och den hjälper till att höja årssnittet till 57% - upp från tidigare 56%. Sparkontot fylldes på enligt budget och investeringarna blev i oktober väldigt höga. 

Nedan kommer även en flödesgraf, håll till godo!Grafen är lättläst:
Till vänster visar den pengar in, antingen från lönen eller från utdelningar (samt ett sälj).
Till höger visar den hur pengarna har investerats.

Som utlovat förra månaden blev det en hel del diversifiering under månaden med inköp av flera fonder, med inriktning på småföretag och läkemedel.

Över tid så kommer utdelningsflödet bli större och större för varje månad, för att tillslut kanske bli lika stor som flödet från sparkvoten.

Löpande utdelningskalender per 2018-10-30

Oktober blev i utdelningsmått mätt en trist månad, men sedan smäller det i november! Nästan 800 kr är att vänta före att skatten dras.

Som synes är nu oktober och januari utdelningsfria månader efter att jag valde att sälja av en dåligt presterande General Electric. Jag håller utkik efter bra substitut! Det är möjligt att något nytt åker in under Black Friday.

Casette

Kommentarer

 1. Stabil!
  Magisk sparkvot. Du kommer bli fri snabbt i detta tempot!
  Den summan du lägger på investeringar är ungefär det jag får ut i lön, haha.

  Bra kämpat och fina inköp. Men nog är väl Ica Gruppen bättre än Axfood ;)

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja, kanske! 😁 jag håller gärna på bägge Ica och Axfood.

   Många år kvar till friheten, men resan är riktigt kul med alla sköna personer på communityt 🤓

   Radera
 2. Ojoj vilken imponerande sparkvot. Själv har jag de senaste åren försökt sätta av minst 10 000 kr varje månad till portföljen. Det blir en bra vana med tiden och portföljen växer på :-)

  Fortsatt lycka till med sparandet.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Tackar!
  Du slår huvudet på spiken där när du säger att det blir en bra vana. Det skulle kännas konstigt att inte sätta in en större summa till portföljen varje månad :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg

Lägesuppdatering januari 2019

Lön, sparande och sparkvot - juli

Senaste inlägg från läsvärda bloggar

Vill du ha med din blog på listan? Hör av dig till c@casette.se - eller lämna en kommentar i något inlägg