En snabbis med Tele2


Igår sparade jag 720kr per år genom ett telefonsamtal på tre minuter.

Ja, precis så enkelt var det. Jag plockade upp telefonen och ringde Tele2, som jag idag betalar 298kr per månad för i utbyte mot fria samtal och sms samt 20gb surf.

Det finns ganska många alternativ att välja på där ute, med minimala skillnader på tjänster, men desto större skillnader på priser. Närmast till hands låg Vimla som kunde erbjuda ett liknande abbonemang för 250kr per månad.

Killen som svarade i telefonen på Tele2 matchade detta efter att ha spelat tveksam en stund och sänkte därefter min månadskostnad framöver med 20%. Det ger en månadsbesparing på 60kr och totalt 720kr per år.

Fantastiskt va? Nu grämer jag mig över att jag inte ringt tidigare och påpekat andra alternativ, då jag har varit kund där sedan flera år tillbaka.

Efter samtalet slog det mig; genom att vara delägare i Tele2 så får man, som bekant, även utdelningar därifrån. 4kr per aktie ligger utdelningen på idag! Visst vore det kul om man kunde matcha utdelningarna från Tele2 med månadskostnaden man har därifrån?

För att lyckas med det behöver jag ha minst (238*12)/4 = 714st aktier. Det är nästan 600st fler än de 121st aktier jag har idag.

Utifrån nuvarande portfölj kommer jag få 484kr i utdelning från Tele2. Eftersom jag planerar att investera cirka 16% av min månadsbudget av 11.000kr i telekom, kommer det dröja drygt två år innan jag når upp till ~2.850kr i årliga utdelningar från telekom utifrån dagens läge.

Det skulle å andra sidan endast ta fem månader om jag investerade hela månadsinköpen på telekom, eller endast en minut om jag tog från stridskassan, men det skulle ge en oerhört skev och riskutsatt portfölj.

Förresten, ett stort plus till kundservicen på Tele2 som lämnade mig som kund en positiv känsla när vi avslutade samtalet. I en bransch där varan/tjänsten som säljs är identiskt oavsett vilket företag som levererar den är denna känsla för kunden guld värt för bolaget.

Har ni några roliga mentala mål ni jobbar efter?

Casette

Kommentarer

Populära inlägg

Lägesuppdatering januari 2019

Lön, sparande och sparkvot - juli

Lön, sparande och sparkvot - Oktober

Senaste inlägg från läsvärda bloggar

Vill du ha med din blog på listan? Hör av dig till c@casette.se - eller lämna en kommentar i något inlägg