Lön, sparande och sparkvot - september

September flög förbi och aktiviteten på bloggen har varit näst intill obefintlig. Som tur är så är sparandet definitivt inte lika obefintlig!Det har varit flera ovanliga utgifter under månaden och samtidigt flera roligheter med resor och utgångar. Samtliga av dessa har varit en mindre smäll för sparkvoten, men jag har verkligen också försökt att upprätthålla målet om att ha minst 50% varje månad i sparande av den disponibla inkomsten.Lönen blev lägre än vanligt och landade på 24.955 kr efter att skatten har dragits. Varför lönen har varit lägre, vet jag faktiskt inte. Jag har bett personal att utreda vad som hänt och förväntar mig en upprättelse till nästa lön. Utdelningarna för månaden har efter skatt landat på 200,53 kr. Dessa räknas inte in i sparkvoten, men redovisas tillsammans i grafen nedan för att illustrera portföljens kassaflöde under månaden.

Vi kikar på en tabell för helåret, klicka på bilden för en större text:Sparkvoten landade på 52% för månaden vilket är mindre än budgeterade 54% och under årssnittet på 56% - som går ner från tidigare 57%. Sparkontot fylldes på enligt budget och investeringarna är ändå fortsatt höga. 

Förra månaden presenterade jag månadens flöde i en flödesgraf - vilket var väldigt uppskattat. Så vi kör vidare på det kortet!Grafen är lättläst:
Till vänster visar den pengar in, antingen från lönen eller från utdelningar.
Till höger visar den hur pengarna har investerats.

Över tid så kommer utdelningsflödet bli större och större för varje månad, för att tillslut kanske bli lika stor som flödet från sparkvoten.

Löpande 12 månader
Som synes blir oktober en riktigt trist månad, men sedan smäller det i november! Nästan 600 bagis är att vänta, mycket tack vare riktade inköp på de tre amerikanska innehaven General Mills, AT&T och Verizon. Men även tack vare att Marine Harvest kvartalsutdelar i november samt att portföljens nykomling Atea halvårsutdelar då.

Under oktober diversifierar jag portföljen ytterligare samt riktar in ett större inköp i någon av de ovan nämnda aktierna. Håll utkik!

Casette

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg

Lägesuppdatering januari 2019

Lön, sparande och sparkvot - juli

Lön, sparande och sparkvot - Oktober

Senaste inlägg från läsvärda bloggar

Vill du ha med din blog på listan? Hör av dig till c@casette.se - eller lämna en kommentar i något inlägg