Vägval, studier och arbete

Tidigare i vår klickade jag lite slentrianmässigt i några kurser på antagning.se för att läsa till höstterminen -18. Jag hade glömt bort dessa fram till för en vecka sen då jag dagdrömde om alla olika kurser och studier jag skulle kunna företa mig den dagen då portföljen delar ut tillräckligt mycket för att inte behöva arbeta för lön.

Idag kom beskeden och jag kom in på några kurser inom det område jag sökt.


I min examen har jag två olika ämnen varav inom det ena ämnet arbetar jag för fullt idag sedan jag tog examen för tre år sen. Det är nu det andra ämnet som jag har sökt fler kurser till. Detta för att egentligen kunna bredda min kompetens och ha något att falla tillbaka på om något händer med min nuvarande tjänst. Själva ämnet är jag också väldigt intresserad av och tycker att det är hur kul som helst.

Nu tror jag inte att jag kommer bli av med min tjänst inom närtid, men det är alltid bra att ha flera alternativ att välja på av flera anledningar. För tillfället har jag valt att tacka ja till två kurser, totalt 22.5 hp, men om jag kommer att fullfölja dem eller inte vet jag inte idag. Arbetsbördan är tung redan idag och hur skulle det inte bli om man på nytt gav sig på både studier och arbete? Jag är för gammal för sånt här.

Men, jag är helt klart sugen...

Har ni sökt in till några kurser i höst?

Casette

Kommentarer

 1. Grattis till att du blivit antagen! Ja, visst hade det varit härligt om man var i den positionen att man skulle kunna få bestämma själv lite mer över sin tid utan att vara beroende av lönen.

  Har själv inte sökt några kurser, men är alltid sugen på att lära mig nya saker :)

  https://varekonomiskaresa.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar!
   En liten dröm jag har är att en vacker dag kunna leva i ett litet hus söderut och på distans, eller på plats, läsa massa intressanta kurser.

   En vacker dag... :)

   Radera
 2. Hej!
  Sännande.
  Jag är så sjukt osugen på att studera, hur intressant ämnet än må vara.
  Blir nog aldrig mer studier för min del. Mamma Betalar? går dock i tankarna på att sadla om börja studera på heltid. Vi får se hur det blir med det.

  Lycka till med plugget. Vill du så fixar du det!
  Mvh Pappa Betalar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena pb!

   Tack för de styrkande orden.
   Vad funderar mb att läsa till?

   Radera
  2. Hej!
   Ja Du. Egentligen vill hon nog innerst inne bli veterinär. Men schema koordinator är hon grym på så lutar nog åt något sådant.
   /PB?

   Radera
 3. Studera kan vara trevligt. men jag vet inte hur mycket det ger att läsa högskolekurser efter du har börjat arbeta, en sak om du ska sadla om. Annars tror jag kurser som du kan få via jobbet gör större skillnad.
  Men det är min åsikt. :)

  Lykca till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken är att ha större möjlighet att byta tjänst och/eller arbetsgivare den dagen det börjar bli dags för det.
   Tack :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg

Lön, sparande och sparkvot - juli

Lön, sparande och sparkvot - Oktober

Lön, sparande och sparkvot

Senaste inlägg från läsvärda bloggar

Vill du ha med din blog på listan? Hör av dig till c@casette.se - eller lämna en kommentar i något inlägg